Trenutno čitate
Sony Xperia – Kako spojiti PlayStation kontroler na mobitel
3

Sony Xperia – Kako spojiti PlayStation kontroler na mobitel

by DroidBotveljača 8, 2016

dualshock3 xperia

Android konzole već su neko vrijeme prisutne na tržištu, ali zašto kupovati zaseban uređaj kad slično iskustvo možete dobiti kombiniranjem svoje Xperie i DualShock 3 kontrolera? Ne samo da dobivate brži hardver, već i udobnost PlayStation kontrolera u odnosu na plastični kontroler Android konzole – a, realno, svi imamo barem jedan PlayStation kontroler doma. Zato vam danas donosimo sljedeći po redu Android tutorial, gdje odgovaramo na pitanje kako spojiti PlayStation kontroler na Xperia mobitel!


Članak je ažuriran s datumom 08.2.2016. uz pomoć mobitela Sony Xperia Z3 i kontrolera DualShock 3.


Spajanje kontrolera na mobitel – Kompatibilni uređaji

Ako ste ponosni vlasnik Sony PlayStationa 3 (ili samo DualShock 3 kontrolera, iz nekog razloga), a ujedno imate i neki od posljednjih mobitela iz Sony Xperia serije, vrlo lako svoj tablet ili mobitel možete pretvoriti u pravu malu Android konzolu. Igranje kontrolerom nudi puno lakš i prirodniji način igranja, pogtoovo kada su u pitanju pucačine ili igre poput GTA Vice Citya, stoga ćete definitivno više uživati u svojim igrama, a s obzirom da je podrška za spajanje uvedena još prije godinu dana, pronaći ćete dovoljan broj igara koje podržavaju DualShock 3 i DualShock 4 kontroler. Prije uputa za spajanje, pročitajte listu nekih od kompatibilnih uređaja iz serije Xperia:

  • Sony Xperia S
  • Sony Xperia SP
  • Sony Xperia Z, Z2 i Z3
  • Sony Xperia Z Ultra
  • Sony Xperia ZL
  • Sony Xperia Tablet S i Tablet Z
  • Sony Xperia T i T2
  • Sony Xperia Tablet Z
  • Punu listu možete pronaći na sljedećem linku: https://www.playstation.com/psm/certified.html

Nakon što ste osigurali mobitel iz gore spomenute serije, slijedi kupovina USB OnTheGo (OTG) kabela, koji možete nabaviti u Chipoteci za svega 20 kuna. Naravno, tu je u igri i DualShock 3 ili 4 kontroler, a ukoliko ga ne posjedujete, onda računajte da se cijena kreće od 200 kuna na dalje, a ovisi o tome kupujete li polovni ili novi.

Spajanje kontrolera na mobitel – Postupak spajanja

Cijeli proces traje svega par minuta, a koraci su sljedeći: Postavke -> Xperia -> DualShock 3 wireless controller -> How to connect a controller (kako spojiti kontroler). Potom slijedi upozorenje da kontroler spojite na mobitel preko USB OTG kabela. Pratite upute i dobit ćete obavijest da možete odspojiti kontroler, a na mobitelu će se upaliti Bluetooth – i to je to! OTG kabel vam više ne treba za buduća spajanja, već jednostavno uključite Bluetooth na mobitelu i na kontroleru držite pritisnutu PS tipku dok se sinkronizacija automatski ne obavi.

Screenshot_2015-05-21-15-52-00 Screenshot_2015-05-21-15-53-02 Screenshot_2015-05-21-15-53-32 Screenshot_2015-05-21-15-53-24

Kontroler je spojen, što sada?

Sada slijedi zabava – listu kompatibilnih Android igara možete pronaći ovdje ili direktno putem istoimene aplikacije, a osim Android igara na raspolaganju su vam i razni emulatori koji vaš Xperia mobitel mogu pretvoriti u pravu malu igraću konzolu. Punu listu emulatora možete pronaći u našem članku: 11 najboljih emulatora za Android

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot
Loading Facebook Comments ...
3Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar