Trenutno čitate
11 najboljih emulatora za Android
4

11 najboljih emulatora za Android

by Goranveljača 13, 2016

Izbor igara za Android je odličan, ali mi volimo igrati klasike. Super Maria i ekipu možete u izvornom obliku zaigrati na Android mobitelima ili tabletima zahvaljujući emulatorima, a mi donosimo popis onih najboljih emulatora za Android.

android super mario

Kao što je slučaj sa svim emulatorima, ne postoji onaj savršeni koji radi bez greške i pokreće sve igre kao originalna konzola. Uglavnom su vrlo “svojeglavi”, nekad rade savršeno a nekad jednostavno ne rade uopće, a općenito je potrebno puno strpljenja i podešavanja kako bi se postigli dobri rezultati i solidni FPS-ovi. Izbor uređaja koji “vrti” emulator također je bitan. Naša preporuka su tableti, i to što snažniji. Razlozi su očiti: veći zaslon je pregledniji, a od viška procesorske snage glava ne boli (pogotovo ne kad su u pitanju emulatori). Ako imate neki od bluetooth kontrolera poput DualShocka 3, Xbox 360 kontrolera, ili gaming kontrolera poput Moga i Ipega, tim bolje, jer većina kvalitetnijih emulatora podržava igranje kontrolerom, a igre poput Ape Escapea definitivno nećete moći igrati preko ekrana na dodir. Krenimo s popisom emulatora (neki su besplatni, a neki se i plaćaju):

Play Station 1 emulator za Android

Nažalost, emulatori za PlayStation 1 se plaćaju, ali kvalitetnih besplatnih alternativa nema. ePSXe i FPse podržavaju neke od naprednih opcija kao i nativnu podršku za kontrolere, tako da je užitak u klasicima s ove konzole zagarantiran. Crash Bandicoot, Final Fantasy 7 ili Tekken samo su neki od naslova koji će upotpuniti nostalgičnu kolekciju igrica iz djetinjstva.

 

PSP emulator za Android

PPSSPP je jedini emulator za PSP, ali radi vrlo stabilno i dobro pokreće većinu igara za ovu prijenosnu konzolu. Dostupna je i Gold verzija koja ne donosi nikakve posebne značajke osim što njezinom kupnjom podržavate razvojni tim.

 

Nintendo 64 emulator za Android

SuperN64 odličan je emulator koji je usput i besplatan. Čim ga preuzmete, preporučujemo da odmah zaigrate Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario 64  i Mario Kart 64 – bezvremenske klasike koji su obilježili ovu konzolu. Ako vam neke igre ne rade na SuperN64, možete probati Mupen64 koji je također podjednako dobar.

 

SNES emulator za Android

 Super Nintendo ostao nam je u sjećanju po ne baš tako ergonomičnom kontroleru te hitovima poput Super Mario World (koji je prodan u 20 milijuna primjeraka), te Donkey Kong Country (9 milijuna). Ova dva emulatora budu vam omogućila povratak u zlatnu eru gamina, a SuperGNES ima i premium verziju.

 

GBA emulator za Android

GBA je nekoć bio najpopularnija prijenosna konzola za koju je bila dostupna hrpa službenih i neslužbenih dodataka, a ukoliko se odlučite za ovaj emulator, morate odigrati Pokemon Ruby and Sapphire kao i FireRed and LeafGreen, igre zbog kojih se ova konzola i kupovala.

 

Gameboid (nema ga na Google Play, pa ćete ga morati preuzeti “ručno”, ali ovo je jedan od najboljih GBA emulatora)

 

All-in-one emulator

RetroArch je all-in-one emulator dostupan za većinu platformi, od Windowsa do Raspberry Pi, pa sve do Androida i iOS-a. Ako s nekim od gore navedenih emulatora imate problema, isprobajte RetroArch jer emulira većinu konzola, uključujući i PlayStation 1, Super Nintendo, GBA, Neo Geo Pocket Color, i još mnoge druge.

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Goran
Loading Facebook Comments ...
4Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar