Trenutno čitate
Huawei bi mogao predstaviti P9 Max
0

Huawei bi mogao predstaviti P9 Max

by DroidBottravanj 18, 2016

Kategorija “phablet”, “tablet” ili “smartphone” definira se prema veličini zaslona uređaja, no gdje su granice? Granica između phableta i pametnog telefona odavno je nejasna, čemu dodatno svjedoči i najnoviji uređaj Huaweia koji bi navodno uskoro trebao biti predstavljen. Riječ je o Huawei P9 Max čija dijagonala iznosi nevjerojatnih 6.9 inča.

Huawei je nedavno javnosti predstavio tri nova uređaja P serije – P9 s duplim Leica kamerama, nešto slabiji P9 Lite te P9 Plus. No najveći od svih uređaja, P9 Max, još uvijek se skriva. Huawei se nikada nije bojao uređaja s velikim ekranima, no prema glasinama, nadolazeći P9 Max je previše čak i kada su oni u pitanju.  Prema specifikacijama koje su se pojavile na GFXbench benchmarku, ovaj uređaj bi navodno trebao imati 6.9 inčni ekran rezolucije 1920×1080 piksela, a spominje se i Kirin 950 čipset, ARM Mali-T880 GPU kao i 3GB RAM-a uz 32GB prostora za pohranu.

p9 max specifikacije

Čipset iz vlastite proizvodnje

Kao i preostali uređaji, P9 Max koristi HiSilicon Kirin čipset koji je prvi puta predstavljen s Mate 8 modelom. No, za razliku od P9 i P9 Plus modela, navodni P9 Max neće koristiti najjaču, 955 verziju, što bi ga po performansama trebalo pozicionirati negdje između P9/Plus i P9 Lite. Također se očekuje i 15MP stražnja kamera kao i sada već standardni čitač otiska prsta. Vrlo je izgledno da će se Huawei očitovati u sljedećih tjedan ili dva, iako još nije jasno hoće li P9 Max biti rezerviran samo za Kinu ili će se prodavati globalno.

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar