Trenutno čitate
Teclast Tbook 16S: Android 5.1 + Windows 10 tablet
0

Teclast Tbook 16S: Android 5.1 + Windows 10 tablet

by DroidBotlistopad 4, 2016

Pošto smo većinu vremena promovirali cjenovno prihvatljive kineske mobitele, vrijeme je da ubacimo i jedan takav tablet – Teclast Tbook 16S. Ne samo da je riječ o 2 u 1 uređaju koji je očita kopija Microsoftovog Surface Pro 4 modela, nego osim toga ima i dva sustava, odnosno može pokretati Windows 10 ili Android 5.1. (dual boot).

teclast 2 u 1 tablet

Uzevši u obzir da ovaj 2 u 1 tablet košta oko 1500 kuna u vrijeme pisanja članka, zbilja nam nije jasno kako je Teclast u tu cijenu mogao ugurati sve što on nudi. Doduše, ne radi se o vrhunskim specifikacijama, ali i ove su sasvim dovoljne za pristojne performanse. Tablet pokreće Intel Cherry Trail Z8300 64-bit četverojezgreni procesor clockan na 1.44GHz uz 4GB LPDDR3 RAM-a, dok ćete interakciju vršiti preko 11.6″ IPS zaslona rezolucije 1920 x 1080 piksela. Na raspolaganju imate i 64GB prostora za pohranu koji je proširiv preko memorijske MicroSD kartice do 128GB.

Od izlaza i ulaza, dostupan vam je TF card slot, 1 x USB 2.0, jedan Micro USB, jedan Micro HDMI output za spajanje na drugi ekran te 3.5mm ulaz za slušalice. Tablet, naravno, ima podršku za WiFi kao i za Bluetooth. Valja spomenuti i da ovaj 2 u 1 Windows/Android tablet ima kućište izrađeno od magnezij-aluminij legure upotpunjene kick-standom na stražnjoj strani koji se može namjestiti pod različitim kutevima.

Moramo napomenuti da se Teclast Tbook prodaje bez doka (tipkovnice) i stylusa. Oni koštaju dodatnih dvjestotinjak kuna, a s kuponom TeclastRO tablet + dock + stylus u paketu koštaju oko 1600 kuna, što smatramo odličnom cijenom.

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot