Trenutno čitate
Pet odličnih Android aplikacija za travanj 2017
0

Pet odličnih Android aplikacija za travanj 2017

by Gorantravanj 20, 2017

Travanj se primiče kraju, a u ova četiri mjeseca 2017. godine, Trgovina Play popunjena je brojnim odličnim aplikacijama. Tome u prilog ide i činjenica da se samo u prvome kvartalu ove godine broj aplikacija povećao za preko 200.000, što znači da Androidov Google Play i dalje drži rekord po ukupnom broju aplikacija dostupnih za neku mobilnu platformu. Procesom isprobavanja i eliminacije došli smo do ovih pet za koje mislimo da će biti korisne većini ljudi u svakodnevnom životu. Krenimo od jednostavnog, open source Flick launchera.

1. Flick launcher: besplatan i bez reklama

Ovaj novi launcher pomoći će vam da mobitel pretvorite u Google Pixel, bar što se tiče početnog ekrana. Iako se nalazi u alfa fazi i njegov razvoj još uvijek traje, radi brzo i stabilno, tako da ga možete bez problema svakodnevno koristiti. Dizajn je jednostavan te je inspiriran spomenutim sučeljem Googleovog Pixela. Valja napomenuti kako je riječ o open source launcheru dostupnom na githubu, stoga, ako ste programer, možete se i sami poigrati. Postoji i pro verzija po cijeni od 1.99 dolara, međutim, ona ne otvara nikakva radikalna poboljšanja, a besplatna verzija ionako ne sadrži reklame. Flich launcher možete preuzeti na Trgovini Play klikom na “preuzmi”.

The app was not found in the store. :-(

2. Accu Battery: temeljito upravljanje baterijom

Baterija je vitalni dio svakog mobitela, ali o njoj ovise i brojni drugi uređaji na tržištu. Na tu temu već smo puno pisali. Bilo je riječi o prijenosnim baterijama, kalibraciji baterije kao i poboljšanju autonomije, gdje se Accu Battery savršeno uklapa. Sam Android OS sada ima nekoliko ugrađenih funkcija za uštedu baterije, dok se svi veći proizvođači dodatno brinu o tome kroz vlastita rješenja i postavke. Accu Battery, povrh svega navedenog, donosi dodatnu razinu kontrole. Aplikacija ne samo da štiti “zdravlje” baterije, već prikazuje razne informacije o korištenju, statusu te kapacitetu. Uzimajući u obzir da baterije imaju ograničen vijek trajanja, Accu Battery statuse računa koristeći informacije samoga charge controllera, a za razliku od Android sustava koji korištenje baterije računa na temelju unaprijed definiranih profila, ova aplikacija je daleko preciznija jer se potrošnja računa na temelju svakodnevnog korištenja mobitela.

The app was not found in the store. :-(

3. 5217: pomaže kod produktivnosti

Teško je koncentriran uz toliko stvari koje nam mogu odvući pažnju. Međutim, uz malo samodiscipline i aplikaciju kao što je 5217, lako je postići vidljiv napredak u produktivnosti. Ideja iza ove aplikacije je vrlo jednostavna te će ona zapravo poslužiti kao tajmer koji najprije odbrojava 52 minute, unutar kojih radite, a zatim 17 minuta, unutar kojih odmarate. Aplikacija vas obavještava kada početi raditi, a s novim ažuriranjem, 5217 može automatski uključiti “Do not disturb” način rada tijekom radnih ciklusa, kao i slati obavijesti kada trebate krenuti s radom. Za više sličnih aplikacija, provjerite članak  “Naš izbor Android aplikacija za bolju produktivnost“.

The app was not found in the store. :-(

4. Real Notepad: dobro poznati text editor

Real Notepad na Android donosi ono što nam svima ponekad fali – praktičan i jednostavan uređivač teksta kakav možemo naći na svojima Windows računalima. Ekipa koja stoji iza ove aplikacije to je doslovno shvatila, a rezultat je Real Notepad koji Android korisnicima omogućuje uređivanje teksta na kakvo smo navikli u desktop okruženju. Osim što sučelje izgleda identično, Real Notepad također omogućuje uređivanje velikog broja datoteka i formata, uključujući HTML, CSS i ostale, tako da ga možete koristiti i za naprednije stvari, a ne samo za zapisivanje ideja ili liste za kupovinu.

Real Notepad : Notebook
Real Notepad : Notebook
Developer: From Heart
Price: $0.99
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot
  • Real Notepad : Notebook Screenshot

5. Volkey: pomicanje pomoću tipki za volumen

Pomicanje sadržaja, odnosno scrollanje, tipkama za volumen može biti izuzetno praktično u određenim situacijama, u što smo se uvjerili nakon instalacije Volkeya. Ovaj app dozvoljava odabir individualnih aplikacija u kojima želite aktivirati scrollanje pomoću tipki za volumen, a tu opciju možete uključiti i globalno tako da vrijedi za sve aplikacije. Pored toga, možete birati i brzinu scrollanja, smjer i slično. Ako se nađete u situaciji da ipak morate stišati ili pojačati uređaj dok je Volkey uključen, možete ga jednostavno i brzo isključiti jer je dostupan kao brza prečica. Tipke za volumen možete iskoristiti i na druge zanimljive načine, o čemu detaljnije pročitajte ovdje.

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Goran