Trenutno čitate
Pažnja: Google briše stare Android backupove
0

Pažnja: Google briše stare Android backupove

by Goranrujan 16, 2017

Android ima vrlo praktičan način izrade kompletnog backupa uređaja. Tako se prilikom zamjene mobitela prijavom na Google korisnički račun svi podaci automatski sinkroniziraju s novim uređajem, što definitivno štedi puno vremena. Međutim, jeste se ikad zapitali što se dogodi s backupom ako se nekim slučajem ne prijavite na novi uređaj s određenim korisničkim računom duže vremena?

Iako je Google odavno postavio pravilo da se stari backupovi automatski brišu, malo korisnika je znalo za to. Srećom, korisnik Reddita pod nickom Tanglebrook skrenuo je pažnju na taj problem nakon što je doživio scenarij iz noćne more – izgubio je sve lozinke, aplikacije, spremljene postavke i kontakte. Tanglebrook je naime neko vrijeme koristio svoj stari iPhone, a za to vrijeme Android je bio neaktivan te je Google učinio ono što stoji u uvjetima korištenja.

google obavijest

Nakon 14 dana neaktivnosti, Android backup dobiva datum kada “ističe”. Sve bi bilo donekle prihvatljivo da Google korisniku pošalje obavijest, međutim, to nije slučaj. Malo tko će se sjetiti da mu je Android backup sljedeći na redu za brisanje, tako da bi obavijest od strane Googlea dobro došla. Ono što bi bilo još bolje je pohranjivanje sigurnosnih kopija na Disk. Na taj način bismo ih mogli čuvati koliko želimo, bez straha da će biti obrisane.

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Goran