Trenutno čitate
Oculus Rift koristi ekran iz Notea 3
0

Oculus Rift koristi ekran iz Notea 3

by DroidBotkolovoz 3, 2014

Malo koji zaljubljenik u tehnologiju ne zna za Oculus Rift. Iako je još uvijek u ranoj razvojnoj fazi, nedavno je predstavljena druga, nadograđena verzija development kita. Međutim, o svemu ovome ne bi ni pisali da ekipa iz iFixit nije otkrila nešto zanimljivo.

oculus rift galaxy note 3 panelRastavljanjem samog gadgeta otkriveno je kako se za prikaz slike koristi ni manje ni više nego zaslon iz Samsungovog phableta, Notea 3. Radi se dakle o 1080p, 5,7 inčnom super AMOLED zaslonu koji je overclockan na 75Hz, umjesto standardnih 60Hz. Iako će ova vijest neke od vas možda ostaviti ravnodušnima, moramo napomenuti i kako zaslon izgleda kako da je doslovno skinut s Notea 3, jer na sebi ima rupe za zvučnike, kameru i home, te čak i natpis “Samsung”. 

Ipak, ovo ne iznenađuje s obzirom da su Oculus i Samsung početkom godine potpisali sporazum o partnerstvu i razmjeni tehnologije. Ekipa iz Oculusa je na ovaj način zaobišla dvije najveće prepreke s kojima su se suretali: osigurati zaslon dovoljne gustoće piksela koji usput ima dovoljno visoku frekvenciju osvježavanja slike, a zaslon iz Notea 3 ispunjava oba uvjeta. Suradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo, jer se šuška kako Samsung radi na vlastitom sustavu za virtualnu stvarnost, Gear VR.

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar