Trenutno čitate
Naplati roaminga unutar EU bliži se kraj
0

Naplati roaminga unutar EU bliži se kraj

by Filipsrpanj 1, 2015

Nakon višemjesečnih odgoda, problemu preskupog roaminga diljem EU konačno se nazire rješenje. Poduži sastanak koji se navodno vodio do dva ujutro rezultirao je finalnom odlukom o ukidanju troškova roaminga unutar Europske Unije koji će na snagu doći u lipnju 2017. godine.


Nova odluka ide u koristi čestim putnicima

Ova odluka je rezultat kompromisa predstavnika EU i predstavnika glavnih tvrtki nositelja usluga. No, kako je lipanj 2017. godine ipak dosta daleko, lako se zapitati što do tada. U svrhu prilagođavanja tržišta i potrošača na novi model, postignut je još jedan dogovor u smislu ograničavanja maksimalne naplate usluge roaminga od travnja 2016. po sljedećem modelu – €0.20 po megabajtu internet prometa, €0.06 po SMS poruci te €0.05 po minuti, što je drastično jeftinije od trenutačnih cijena – više od 70% prosječno.

eu roaming

Inicijativi ukidanja naplate usluga u inozemstvu te postizanju dogovora oko naplate u međuvremenu možemo se zahvaliti Latvijskom ministarstvu prometa, točnije Anrijsu Matissu koji je bio glavni i odgovorni za predstavljanje inicijative te provođenje dogovora. Sjetite se samo koliko poziva ste morali prekinuti radi abnormalnih troškova usluge, nejasnih modela naplate te konstantnog grča u želucu jer niste sigurni jeste li isključili podatkovni promet. Još dvije godine i roaming u EU postaje povijest!

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Filip
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar