Trenutno čitate
Modularni početak godine: Lenovo Moto Z i Moto Z Play na Gearbest.com
0

Modularni početak godine: Lenovo Moto Z i Moto Z Play na Gearbest.com

by Goransiječanj 2, 2017

Lenovo uređaji postali su prilično zastupljeni na našem tržištu, ali to se uglavnom odnosi na mobitele iz nižih cjenovnih rangova. S druge strane, mobiteli poput Lenovo Moto Z ili Moto Z Play nisu toliko popularni kao neki ostali iz toga cjenovnog ranga, što smatramo da nije u redu s obzirom kako je riječ o uistinu sjajnim uređajima. Iz mase ih također izdvaja jedna bitna karakteristika, a to je modularnost.motorola-moto-z-droid.hr

Početkom prošle godine, a i nešto ranije, na modularnost se gledalo kao na budućnost. Nažalost, situacija se promijenila, a čini se da će čak i LG, jedan od prvih velikih proizvođača koji su krenuli u tome smjeru, odustati od koncepta sa sljedećim flagship uređajem. Međutim, na tržištu su, osim (polu) modularnog LG G5, dostupni i Lenovo Moto Z kao i Moto Z Play. Za razliku od G5, ovi uređaji nude nešto drugačiji i praktičniji princip modularnosti. Na Gearbest dostupna su četiri modula. JBL Soundboost zvučnik s ugrađenim stalkom i do 10 sati dodatne autonomije, Moto Insta-Share projektor s ugrađenom baterijom od 1000mAh i mogućnošću projekcije slike veličine do 70″, Hasselblad 10X optički zoom s ugrađenom Xenon bljeskalicom i fizičkim kontrolama za zoom i okidanje te Incipio OffGrid eksterna baterija s dodatnih 2200mAh.

Sami uređaji dostupni su po odličnim cijenama jer na Gearbest.com trenutno traje njihova promocija. Lenovo Moto Z Play košta oko 2700 kuna i nudi 5,5″ FHD zaslon, Snapdragon 652 s osam jezgri (2.0 GHz), 3GB radne memorije, čitač otiska prsta te 16MP stražnju kameru. Moto Z je nešto skuplji te košta oko 3200 kuna, ali za samo 500 kuna više dobivate Snapdragon 820 s četiri jezgre (1.8GHz), 4GB radne memorije, čitač otiska prsta, 13MP stražnjom kamerom, čitač otiska prsta te USB-C. Moto Z je i nešto elegantnijeg dizajna zahvaljujući debljini od svega 5.2 milimetara.

Moto-Z-Play

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Goran