Trenutno čitate
Mehanički pametni sat iz Kairosa
0

Mehanički pametni sat iz Kairosa

by DroidBotsvibanj 27, 2014

Nakon Motorolinog Moto 360 i LG-ovog G Watcha, tvrtka Kairos Watches predstavila je vlastito viđenje pametnog sata sa svojim uređajem koji još nije službeno imenovan.

Kairos-Smartwatch-1Swiss-SmartWatch

Sat, koji još nema službeno ime, hibrid je tradicionalnog mehaničkog i modernog, “pametnog” sata. Za razliku od konkurencije, na Kairosovom su satu za pokazivanje vremena zaduženi mehanički dijelovi, dok se digitalni zaslon pali kad su potrebne neke od “pametnih” funkcija. Kako sat nije stalno upaljen, baterija od 180 mAh-a može u prosjeku trajati 5 do 7 dana prije nego ju je potrebno ponovno napuniti.

Trenutno ga pokreće vlastiti operacijski sustav SmartOS, no Kairosov razvojni tim ima želju implementirati Android Wear, za što bi ugrađenih 512MB radne memorije trebalo biti dostatno. Također, Kairos u budućnosti planira zamijeniti trenutni procesor, Arm Cortex M4, s Intelovim, a navode da je sat dizajniran tako da se mogu vršiti nadogradnje snažnijim komponentama ukoliko to korisnik želi. Sat ima ugrađen i brzinomjer kao i Bluetooth, a neke od funkcija su prikazivanje obavijesti s vašeg mobitela i stranica poput Twittera i Whatsappa, udaljeno upravljanje mobitelom, praćenje tjelovježbe, GPS i još mnogo toga. Sve informacije prikazuju se na 1.4 inčnom, PMOLED zaslonu koji je 40% proziran. Trenutno se moguće predbilježiti za narudžbu nekih od modela u cjenovnom rangu od $499 do $2149, a dostava se očekuje od kraja godine do proljeća 2015.

 

 

 

 

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar