Popularno
Heat Index
Sortiraj
TRENDING
Trenutno čitate
John McAfee lažno tvrdi da je probio WhatsApp enkripciju?
0

John McAfee lažno tvrdi da je probio WhatsApp enkripciju?

by DroidBotsvibanj 16, 2016

Kontroverzni poduzetnik, programer, developer prvog komercijalnog antivirusnog programa, milijunaš i kandidat za predsjednika, John McAfee, tvrdi je sa svojim timom pronašao ogroman propust u Androidu koji omogućuje čitanje kriptiranih poruka popularnog WhatsAppa.

whatsapp enkripcija

Originalna priča objavljena je na brojnim tech portalima diljem svijeta, a novinari sa Cybersecurity Ventures dobili su uvid u djelić mehanizma od samog Johna. Propust u Androidu navodno je iskorišten da se probije enkripcija jednog od najvećih servisa za komunikaciju i potencijalno ugrozi sigurnost milijuna korisnika. McAfee kaže kako će podijeliti propust sa svijetom nakon što je razgovarao s ljudima iz Googlea. S obzirom da se radi o notornom lažljivcu koji voli biti u centru pažnje, cijela priča djeluje nategnuto te je podigla puno crvenih zastavica. Gizmodo tako prenosi da je sve izmišljotina. Njihov izvor otkriva da je McAfee htio novinarima slati mobitele na koje je sam prethodno instalirao malware kako bi ih uvjerio da im može čitati kriptirane poruke, a sve to s ciljem stvaranja negativnog imidža za Google i Android. Prema anonimnim izvorima, McAfee je priču htio prodati International Business Times, Business Insideru i Russia Today.

John McAfee: Pinokio iz svijeta tehnologije

Kao mali podsjetnik, rado ćemo se osvrnuti na prethodnu veliku laž Johna McAfeea. Primjerice, u ožujku ove godine tijekom medijske turneje, izjavljivao je da može hakirati famozni iPhone terorista Syeda Farooka iz San Bernardina. McAfee nikad nije otkrio kako bi to učinio, a kasnije je i sam priznao da je samo htio privući hrpu pažnje na sebe. S obzirom na kontroverzan životni stil ovoga gospodina, glasine o probijanju WhatsApp enkripcije vjerojatno nisu ništa drugo nego još jedna velika laž u stilu Johna McAfeea.

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
DroidBot
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar

ruski operacijski sustav
oneplus 3
 
najbolji-mobiteli-za-prosinac-2017
 
Xiaomi Mi TV Box
 
 
oneplus 5t
 
gb 11.11