Trenutno čitate
Final Fantasy IX stigao na Google Play
1

Final Fantasy IX stigao na Google Play

by Goranveljača 10, 2016

Iako, po mnogima, titula najboljeg naslova Final Fantasy serijala pripada “sedmici”, ona nažalost nije našla svoj put do Androida, unatoč tome što Square Enix prilično brzo puni Trgovinu Play svojim ostalim hitovima. Sada je na red došao FF 9, što nam je osobno još i draže.

ff-9

Final Fantasy IX za Android predstavlja prvi službeni Play Station port

Za one mlađe, FF 9 je izašao prije 16 godine, točnije, 2000. godine kada su ovakvi RPG naslovi imali posebno mjesto u srcima gamera diljem svijeta. Radnja se odvija u čudesnom i magičnom svijetu Gaia, a u glavnoj ulozi je šarolika i unikatna skupina koja obuhvaća princezu, viteza, lopova imena Zidane (ne, nije nogometaš) i ostalih koje nećemo otkrivati. Zbog svoje grafičke privlačnosti, jedinstvenih likova i simpatične priče, Final Fantasy 9 mnogima ostaje jedan od najdražih FF naslova, ako ne i igara općenito.

Cijena nije mala, ali ipak je riječ o klasiku

Kakve promjene donosi port? Iako je Square Enix pokušao ostati dosljedan originalu, uvedeno je nekoliko promjena kao što je bio slučaj i kod ostalih portanih naslova. Primjerice, uveden je auto-save, neki modeli su poboljšani kako bi ljepše izgledali na zaslonima visoke rezolucije, a moguće se i brže “kretati” kroz priču. Naravno, integrirane su i kontrole za ekrane na dodir, iako ćemo mi radije igrati u kombinaciji s kontrolerom. Final Fantasy 9 za Android možete preuzeti s Trgovine Play, a kao što je slučaj i kod ostalih portova Square Enixa, cijena nije mala i iznosi oko 115 kuna. FF 9 zahtjeva 4 GB slobodnog prostora i Android 4.1 ili noviji.

 

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Goran
Loading Facebook Comments ...
1Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar