Trenutno čitate
10 najboljih Android igrica za djecu do 5 godina
0

10 najboljih Android igrica za djecu do 5 godina

by Ana Kljajićprosinac 17, 2014

Pametne telefone vole korisnici svih uzrasta, pa nije čudno što Google Play trgovina vrvi mnogim aplikacijama namijenjenima upravo najmlađima. Bilo da se spremate na dugačak put i tražite nešto što će zabaviti vaše dijete ili nešto što će mu svakodnevno pomagati u učenju, olakšali smo vam potragu i predstavili 10 najboljih igrica i aplikacija za djecu do 5 godina starosti. Ako pritom trebate pomoć kako uređaj dodatno zaštititi prije nego što ga predate mališanu, pročitajte članak Android i klinci.

1. Baby Explorer 

Baby Explorer zapravo nije samo jedna igra, već kompilacija 17 različitih igara na jednome mjestu. Prikladna je za djecu mlađeg uzrasta, jednostavno dizajnirana, a poseban je naglasak stavljen na glazbu. Lakši zadaci koje sadrži su istraživanje raznih zvukova, prepoznavanje oblika i stavljanje istih u pravi kalup, vožnja aviona i skupljanje predmeta u zraku. Ima i par kompliciranijih, kao na primjer memory. Prednost je što igra ima mnogo sadržaja i samim time štedi prostor na uređaju, a djetetu daje mogućnost biranja. Besplatna je i unutar same igrice se ne može ništa kupovati, pa se ne morate brinuti da će vaš račun biti mistično ispražnjen.

BABYgame3


2. PicsArt for Kids

Još jedna u nizu jednostavnih aplikacija, a ono što nudi jest bojanje raznih slika kojih sadrži zbilja mnogo. Također, moguće je i crtanje jednostavnijih geometrijskih oblika. Igra grafički nije zahtjevna i podržava sve Android verzije, no preporučamo instalaciju na uređaj s većim zaslonom kako bi bojanje detalja bilo lakše. Aplikacije će zasjati u punom sjaju na tabletima te u kombinaciji sa stylusom.

BABYgame2


3. Ant Smasher

Sve što u ovoj igri morate raditi već je opisano u njenom naslovu – gnječite mrave koji napadaju košaru s hranom. Ipak, pritom morate izbjegavati ose, jer ako vam uleti ispod prsta gubite život. Iako ne zahtjeva mnogo motoričkih sposobnosti, smatramo da je prikladnija za stariju djecu i da će se, uzimajući u obzir dizajn igre, više svidjeti dečkima, pa možda čak i tati. Na Youtubu smo vidjeli kako je ova igra popularna i kod raznih kućnih ljubimaca, pa možda Ant Smashera možete pretvoriti u pravu obiteljsku zabavu.

ant smasher


4. Kids Doodle – Color & Draw

Iako se ovakvih aplikacija u Google Play trgovini može naći mnoštvo, Kids Doodle nudi zbilja mnogo sadržaja, od raznih kistova i tehnika crtanja do različitih podloga. Nakon što nacrtate željenu sliku, u obliku videa može pogledati kako je nastajao vaš crtež i pregled također spremiti. Radovi koji nastaju zbilja su šaroliki i izgledaju sjajno, pa smo čak i mi veliki bili ponosni na ono što smo nacrtali.

BABYgame4


5. Kids Preschool Puzzles Lite

Aplikacija sadrži razne jednostavne slagalice čiji se komadi povlačenjem prsta slažu u zadani oblik. Nakon što je složena, slika je prikazana u izvornim bojama uz zvuk pljeska. Ovo je besplatna verzija koja sadrži slagalice životinja i hrane, a verzija koja se plaća nudi više raznih sadržaja kao što su slagalice brojeva, slova, prijevoznih sredstava i geometrijskih oblika. Namijenjena je djeci između 4 i 5 godina.

baby7


6. Talking Tom Cat 2

Popis nebi bio potpun bez popularnog mačka Toma, a ova verzija nešto je naprednija od prve, pa osim jednostavnih zadataka kao što je pričanje s Tomom i maženje njegovog trbuha sada su uvrštene opcije odijevanja, dekoracije prostora u kojem boravi i snimanje videa. Ako igru do sada niste isprobali, definitivno je preporučamo.

BABYgame5


7. iStory Books

Iako smo se trudili pronaći aplikaciju koja bi sadržavala audio priče na hrvatskom jeziku i koja bi zapravo radila, nismo uspjeli, pa ćemo na popis uvrstiti ovaj dragulj i nadati se da će pomoći u učenju engleskog. iStory Books je aplikacija koja sadrži mnoštvo raznih priča, a sve su marljivo popraćene slikama na svakom koraku. Sadrži opciju automatskog čitanja teksta koja se, naravno, može isključiti, a tekst je napisan ispod svake slike. Izgleda vrlo lijepo, a nadamo se da će se takva aplikacija ubrzo pojaviti i na našem jeziku.

2014-12-16 13_00_18-iStoryBooks - Android aplikacije na Google Playu


8. Peppa Pig – Happy Mrs Chicken

Ovo je igra o junakinji poznatog crtića, i iako nije besplatna, poprilično je popularna u Google Play trgovini. U njoj se igrate s pilićima koje u raznim misijama morate poslati svakog svojoj kući prema bojama kojima su obojane ili ih vodite kroz labirint, a kroz dobro odrađene igre skupljate naljepnice za virtualni album. Prikladna je za djecu od 3 do 6 godina starosti.

BABYgame6


9. Baby Phone Game for Babies

Izvrsna besplatna aplikacija za bebe od 6 mjeseci do dvije godine starosti. Ono što nudi jest pregršt raznih zvukova, od životinja do brojalica. Zanimljiva je mogućnost dodavanja vlastitog zvuka i slika po želji, kao i snimanje vlastitog glasa, čime izbor postaje neograničen. U postavkama se aplikacija može zaključati, pa je beba neće zatvoriti, a ta naizgled jednostavna opcija, priznajemo, štedi mnogo živaca i oslobađa vas neprestane brige oko slučajno obavljenih poziva i nepovratno izbrisanih datoteka.

BABYgame


10. FableScapes 2

Kao šećer na kraju popisa dodajemo našu najdražu aplikaciju s kojom ćete se zasigurno pridružiti igri. Najjednostavnije objašnjeno, FableScapes sadrži razne likove, scenske pozadine, zvučne efekte i glazbu kojom stvarate scenarije i tako pričate priče po vlastitoj želji. Aplikacija je izvrsno napravljena, a sama ideja poprilično originalna. Sviđa nam se jer potiče kreativnost, a uvjereni smo da ćete uz nju provesti mnogo kvalitetnog vremena u zajedničkom druženju.

2014-12-16 14_08_38-FableScapes 2 - Android aplikacije na Google Playu8

PodijeliShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditEmail this to someone
O autoru
Ana Kljajić
Loading Facebook Comments ...
Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ostavili komentar